Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > >

Rólunk

Az egész egy szimpla hétfő reggelen kezdődött. A kukásautó hangja, és “illata” áradt be a nyitott ablakon, majd a konyha felől érkező egyre hangosabb csörömpölés kényszerített rá, hogy kinyissam a szemem. Miután kikászálódtam a takaró alól, még fél álomban kíváncsian a konyha felé vettem az irányt, ahol a feleségemet egy hurrikánt is megszégyenítő pörgés kellős közepén találtam. 

Hertelendy ZsoltRám nézett, és még mielőtt kinyithattam volna számat, már válaszolt is (Hiába a nők másik bolygóról érkeztek - vagy inkább mi, férfiak?) “Bocs, de ezt még meg kell csinálnom!” Sóhajtottam egyet, szomorúan tekintettem az edények, és a pultra kiszóródott szárított növény között magányosan várakozó vízforralóra. Akkor majd tusolás után teázom… – gondoltam, és sarkon fordulva megcéloztam a fürdőt. A fürdőszobáig vezető út rövid, de pont elegendő volt arra, hogy néhány szó hangtalanul elhagyja a számat. Felfrissülten visszatérve láttam, hogy a konyhában kezd helyre állni a rend, végre hozzáfértem a vízforralóhoz. 

Lenyomtam a gombot, néhány másodpercen belül felzúgott a sercegő forró víz, közben kivettem a kedvenc bögrémet, kihalásztam a tea filtert. Miután leforráztam a filtert, nekidőltem a konyha pultnak, amíg oldódott a teafű figyeltem, hogy a párom mit csinál. Épp akkor öntötte a gőzölgő löttyöt a gézzel kibélelt szűrőn keresztül a flakonba. Miután végzett rám mosolygott, és megkért, hogy vigyem ki a műanyag üveget a szabad levegőre lehűteni, mert forrón nem lehet szállítani. 

Kint a friss levegőn kezemben a forró két literes gyógynövényes flakonnal elkalandoztak a gondolataim: Mi lenne, ha folyékony állapotban tudnám beszerezni ezeket a növényeket? Mennyi időt, fáradságot, bosszúságot takarítanék meg neki, és nem utolsó sorban magamnak. Tehát valahogy így kezdődött…. 

Körülbelül egy éve hallottam először az eredetileg Ferenczi Sanyi bácsi által több mint húsz éve feltalált Telamon gyógynövény koncentrátumról. Idővel a “sors” úgy hozta, hogy megvásároltam ezt a receptúrát és a technológiát. Hosszas, gondos előkészítő munka után most már a hazai és az európai jogszabályoknak megfelelő módon, folyamatos ellenőrzés mellet családi vállalkozásként, manufaktúraként készítünk többféle gyógynövényből 1 perc alatt elkészíthető koncentrátumot. 

Keresés